Det er vår og Kapha tid

Ayurveda er et gammel helhetlig helsesystem som beskrives av tre grunnleggende prinsipper som er byggesteinene i kroppen vår. Disse tre byggesteinene kalles på sanskrit for doshaer og alle de tre doshaene finnes hos alle mennesker i ulike grad. De tre doshaene er Kapha, Pitta og Vata. Vata har med bevegelse av kroppen å gjøre, Pitta styrer forbrenningen og Kapha styrer all strukturen.

Fra begynnelsen av mars til midt av juni er Kapha tid. Du kan kanskje kjent at solen har begynt å varme, men samtidig kommer kulden og snøen plutselig på besøk igjen. I mars er jorden fremdeles hard og kald, og noen steder ligger det igjen snøflekker. Samtidig har knoppene på trærne begynt i spire og vårblomstene sniker seg frem.

Kapha består av elementene jord og vann. Dette gjenspeiler egenskapene som er karakteristisk for Kapha: langsom, kald, solid, stabil, tung og stor. Er man en person med mye Kapha i kroppen så har man mange av disse trekkene både fysisk og mentalt. Personer med mye Kapha i seg er rolige og stødige personer med lang utholdenhet og styrke. Det skal mye til for å få Kapha ut av balanse.

Når Kapha er i balanse gjenspeiles det i muskelstyrke, vitalitet, utholdenhet, et sterkt immunforsvar, hengivenhet, mot og verdighet, samt et stabilt sinn. En Kapha kommer ut av balanse når de tar livet litt for mye med ro, de trenger bevegelse for å stimulere forbrenningen og variasjon for å holde seg i balanse.

Verktøy i Kapha perioden:

Verktøy som kan støtte oss i denne perioden er bevegelse, lys og varme, samtidig er det også viktig å sette av tid til å lytte innover. Det kan være litt utfordrende om våren å vende fokuset innover å sette av tid til ro fordi vi påvirker av alt som spirer, gror og vokser i naturen akkurat nå.

Er du en person med mye Kapha i deg eller du synes våren kan være litt utfordrende, kan oljen Motivate være et godt tips.

Motivation er en oljeblanding fra doTerra som inneholder: Peppermint, Clementine, Coriander, Basil, Yuzu, Melissa, Rosemary og Vanilla. Denne oljeblandingen har en frisk, ren og mynteaktig luft. Den fremmer selvtillit, optimisme og handlekraft. Motivate kan hjelpe deg med å slippe løs kreativiteten og hente frem motet som kommer når man tror på seg selv.

Motivate kan man enten ha i diffuseren (1-4 dråper) eller man kan påføre Motivate Touch direkte på huden. Bare husk at det er situs oljer i Motivate, så unngå direkte sollys og UV-stråler i minst 12 timer etter at du har påført produktet.nb_NONorwegian