Clary Sage

Clary Sage (Salvie) kan røtter langt tilbake i tiden og som andre medlemmer av Salvie-familien har den lenge blitt brukt innen urtemedisin. Den har en bittersøt, urteaktig tone.

Clary Sage (Salvia sclerea) tilhører Salvie-familien og planten kan bli opptil 80 cm. Den har høye rosa-blå blomster som gir oppgav til den eteriske oljen ved at blomstene blir dampdestillert.

Denne oljen passer godt med andre eteriske oljer fra samme familie; Lavendel, Marjoram, Melissa og Patchouli. Clary Sage er også nydelig sammen med sitrus oljer og oljer som kommer fra tærer.

Østrogen kan være en tanke som dukker opp hos mange når man hører om Clary Sage. doTerras Clary Sage inneholder kun 1 % fytoøstrogener. Dette høres kanskje lite ut, men det er mer enn nok til å binde seg til reseptorer på cellemembranen, noe som igjen vil sette i gang en signalkaskde på innside av cellene og påvirke cellene.

Emosjonell bruk av Clary Sage:

Dette er en eterisk olje som støtter og hjelper oss med å åpne oss opp og får et bredere perspektiv på ting som skjer i livene våre. Hvis man føler seg nedtynget av mørke og negative tanker, kan denne eteriske oljen hjelpe oss til å løfte blikket og innse at vekst/personlig utvikling er ubehagelig.

Et av mine favoritt uttrykk uttrykker dette på en nydelig og enkelt måte:

Clary Sage hjelper oss også med å innse hvor man ubevist eller bevist begrenser seg selv. Denne oljen vil også stimulere oss til å åpne opp for kreativitet, nye muligheter og drømmer.

Bruk av Clary Sage: 

Innen aromaterapi har Clary Sage en lang historie innen hormonell helse, i tillegg er den kjent for å redusere stress og spenninger. Denne eteriske oljen virker beroligende fordi den påvirker den glatte muskulatur i kroppen vår, noe som betyr at den kan hjelpe hvis man har kramper og/eller for å lindre menstruasjonssmerter.

Clary Sage er en nydelig eterisk olje med beroligende egenskaper, samtidig som den virker oppløftende. Den kan gi en jordende følelse, samtidig som den kan gi hjelpe energien med å øke.

Bruk av Clary Sage ved PMS og under menstruasjonen:

NB: Clary Sage skal ikke anbefalt å bruker under graviditeten, men kan brukes under fødsel.

Diffuser blanding for PMS hvor hensikten er å roe ned:

  • 3 dråper Clary Sage
  • 2 dråper Geranium
  • 3 dråper Mandarin

Lukt deg gjerne frem til hvor mange dråper du skal tilsette. Dette er bare et forslag, så lukt på oljene og kjenn etter hvor mye akkurat du skal tilsette. Vi er alle forskjellige og dagsformen vil også påvirke oss.

Disse 3 oljene kan også blandes med en base olje og brukes til massasje av magen/korsryggen.

Blanding for menstruasjonssmerter:

  • 2 dråper Clary Sage
  • 1 dråper Cypress
  • 1 dråper søt Marjoram

 

Tilsett disse 3 eteriske oljene til en 10ml roller flaske sammen og fyll opp med baseolje. Denne blandingen kan påføres på magen og korsryggen ved menstruasjonssmerter/kramper. doTerra har også laget en ferdig blanding som heter Clary Calm som er genial til dette bruksområdet.

Husk at menstruasjon er en viktig rensekur for kroppen. Bruk av Clary Sage i første del av menstuasjonssyklusen for å oppnå en bedre balanse og lindre menstruasjonssmerter/kramper. Vær obs på at enkelt kan oppleve veldig kraftige blødninger hvis man bruker denne oljen direkte på huden i andre halvdel av syklusen. Så legg merke til hvordan din kropp reagerer.

Noen forsiktighetsregler for bruk av Clary Sage:

  • Gravide kvinner skal ikke bruke Clary Sage-oljen -kun i oppstarten av rier og etter fødsel. Clary Sage er en god fødeolje, men skal da ikke tas før riene er i gang.
  • En annen forsiktighetsregel er at du ikke skal bruke Clary Sage sammen med alkohol, dette kan forårsake noen forferdelige mareritt.
  • Ved massasje med Clary Sage oljen, så unngå å kjør bil etterpå. Dette er fordi denne oljen har en enorm avslappende effekt.

Husk at Clary Sage er en svært kraftfull olje, så prøv deg frem og bruk tid på å bli kjent med denne oljen.

Husk at alle disse oljerådene du får på denne nettsiden kun omhandler doTerra sine eteriske oljer. Andre oljeprodusenter kan ha helt andre fremstillingsmåter, råvarer osv.nb_NONorwegian